Elmarasztaltak pár dél-koreai bankot

2018. december 5. 09:31    
nyomtatás
 
Dél-Korea pénzügyi felügyelete figyelmeztetett két nagy koreai bankot, amiért a pénzmosási törvényeknek nem tettek eleget, amikor a kriptodevizás tranzakcióikat kezelték - írja a Coin Telegraph a Daily értesülései alapján.


A dél-koreai felügyelet, az FSS a Kookmin Bankot és a Nonghyup Bankot vizsgálta, megállapítva, hogy "elfogadhatatlan elemeket talált a pénzintézetek kriptodeviza-üzletágainál." Hozzáteszik: a Daily szerint a szabályozás nem teljesen egyértelmű, ezért a figyelmeztetés csak a saját névvel történő ügyfélazonosítási elvárásokkal kapcsolatos.

A Kookmin Banknál ezen kívül a gyanús tranzakciókkal szembeni fellépést is elmarasztalták.

Az FSS a figyelmeztetésen felül a hiányosságok javítására kötelezte a pénzintézeteket, bírság nem született.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium