Először az ingyen gyümölcs tűnt el, most az üzleti utakat korlátozza a nagybank

2018. augusztus 10. 09:12    
nyomtatás
 
Christian Sewing, a Deutsche Bank vezére figyelmeztette a banki felsővezetőket: vissza kell fogniuk a költségeket a saját területükön, különben elvesztik a bizalmát. A gyümölcsnapot már korábban leállították a banknál, most az ügyhöz közel álló források szerint az üzleti utakat és konferenciákat nyirbálnák meg - írja a Bloomberg.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A lapnak nyilatkozó források szerint a banki felsővezetőknek szigorúan be kell tartaniuk a részlegük költségkeretét, miután Sewing figyelmeztette őket: ha a költségeket nem tudják kézben tartani, akkor azt sem fogja elhinni nekik, hogy a tervezett bevételnövelést véghez tudják vinni.

A költségcsökkentés legjelentősebb részét a már korábban belengetett 7 ezer fős elbocsátás teszi ki, de a bankvezér igyekszik egyéb területek kiadásait is csökkenteni. Igaz, kis tétel, de korábban a gyümölcsnapokat is beszüntették a banknál, most pedig azt tervezik, hogy az üzleti utakat lehetőség szerint inkább vonattal oldják meg az érintett kollégák, a konferenciákon is kevesebben vehetnének részt a jövőben, sőt, van, aki szerint a végkielégítés sem olyan nagylelkű már, mint korábban volt.

Azért nem minden részlegen vannak ilyen jellegű korlátozások, a Deutsche Bank ázsiai privátbankjában például sorra veszik fel az embereket, miután az ottani vagyonos ügyfelek rendkívül kedvező üzletszerzési potenciállal kecsegtetnek. Az ázsiai vagyonkezelői üzletág jelenleg 51milliárd eurót kezel, ami a második legnagyobb a német piacon lévő 93milliárd eurós vagyon után a nagybanknál.

Először az ingyen gyümölcs tűnt el, most az üzleti utakat korlátozza a nagybank
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium