FONTOS Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten
 
Előfizetői tartalom

Ennyi volt: végelszámolják az NHB Bankot

Portfolio
Az MNB - tekintettel az ügyfelek érdekeinek védelmére - visszavonta az NHB Bank tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A hitelintézet betétkifizetései, kötelezettségvállalásai korlátozásának időszakában sem tudta érdemben biztosítani hosszútávú működéshez szükséges feltételeket az üzleti modell gyökeres átalakítása és a mindenkori fizetőképesség terén. A bank ügyfélköre csekély, piaci súlya a pénzügyi közvetítő rendszerben minimális volt - derül ki az MNB közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában visszavonta az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB Bank) hitelintézeti és befektetési szolgáltatásra vonatkozó tevékenységi engedélyét, és elrendelte annak végelszámolását. A jegybank a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t (PSFN) jelölte ki végelszámolónak. A jegybanki intézkedések oka, hogy a hitelintézetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés