Előfizetői tartalom

Erdogan veje felbeszélte egy bank árfolyamát, hétszerezett egy hónap alatt

Portfolio
Elszállt egy török bank árfolyama, miután a török pénzügyminiszter, Berat Albayrak nemrég a Turkiye Kalkinma Bankasi átalakítását jelentette be. Bár a pontos részleteket egyelőre nem tette közzé a török kormányzat, a befektetők azonban valósággal rávetették magukat a részvényre, a bank papírjai pedig folyamatosan napi limittel emelkedtek, a Turkiye Kalkinma Bankasi árfolyama egy hónap alatt közel hétszeresére emelkedett.

A török fejlesztési bankként alapított Turkiye Kalkinma Bankasi körül alaposan felkavarta az állóvizet az ország pénzügyminisztere Berat Albayrak, Recep Tayyip Erdogan török elnök veje ugyanis nemrég bejelentette, hogy a pénzintézetet átalakítják, és a banknak a későbbiek folyamán új feladatkört szánnak. Bár a bank átalakításának pontos részleteit egyelőre nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés