Erdogan veje felbeszélte egy bank árfolyamát, hétszerezett egy hónap alatt

2018. október 9. 10:32    
nyomtatás
 
Elszállt egy török bank árfolyama, miután a török pénzügyminiszter, Berat Albayrak nemrég a Turkiye Kalkinma Bankasi átalakítását jelentette be. Bár a pontos részleteket egyelőre nem tette közzé a török kormányzat, a befektetők azonban valósággal rávetették magukat a részvényre, a bank papírjai pedig folyamatosan napi limittel emelkedtek, a Turkiye Kalkinma Bankasi árfolyama egy hónap alatt közel hétszeresére emelkedett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A török fejlesztési bankként alapított Turkiye Kalkinma Bankasi körül alaposan felkavarta az állóvizet az ország pénzügyminisztere Berat Albayrak, Recep Tayyip Erdogan török elnök veje ugyanis nemrég bejelentette, hogy a pénzintézetet átalakítják, és a banknak a későbbiek folyamán új feladatkört szánnak.

Bár a bank átalakításának pontos részleteit egyelőre nem tették közzé, így egyelőre nem világos, hogy a török kormány a gazdaságélénkítésében milyen szerepet szán majd a pénzintézetnek, azonban ez sem tartotta vissza a befektetőket attól, hogy rávessék magukat a cég részvényeire, és a Turkiye Kalkinma Bankasi papírjai hét napon át napi limittel emelkedtek, a bank árfolyama pedig az elmúlt egy hónapban közel hétszeresére emelkedett.

A Turkiye Kalkinma Bankasi eredménye tavaly 128,3 millió líra (20,8 millió dollár) volt csupán, a társaság piaci kapitalizáció alapján ugyanakkor már Törökország hatodik legnagyobb bankja. Sőt, a pénzintézet piaci kapitalizációja már meg is haladta a konkurens bank, a Yapi ve Kredi Bankasi AS piaci kapitalizációját, amelynek profitja azonban harmincszorosan haladta meg a Turkiye Kalkinma Bankasi eredményét.

Erdogan veje felbeszélte egy bank árfolyamát, hétszerezett egy hónap alatt(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium