Előfizetői tartalom

Erős figyelmeztetés: világméretű válságot robbanthat ki az EU

Portfolio
Globális bankválságot kockáztat az Európai Unió, ha megakadályozza egy jó kereskedelmi megállapodás létrejöttét a kilépő Nagy-Britanniával - figyelmeztetett a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent közös cikkében a brit pénzügyminiszter és a Brexitért felelős brit miniszter. Michel Barnier, az EU Brexit-főtárgyalója azonban közölte: nem élvezhetik tovább a brit bankok ugyanazokat a jogokat, mint EU-s társaik, még ha az EU-sal egyenértékűek maradnak is a brit szabályok.

Philip Hammond és David Davis szoros együttműködésre szólította fel az uniós és a brit szabályozókat a Brexitet követő időszakra is, az áruk és pénzügyi szolgáltatások áramlásáról szóló kiterjedt kereskedelmi megállapodás részeként. Ez biztosíthatja be szerintük, hogy a 2008-as válság "ne történjen meg újból". A szerzők szerint meg kell duplázni a közös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés