Előfizetői tartalom

Erste-vezér: egy csomó pénzünkbe került Orbán Viktor

Portfolio
66 éves és már 21 éve vezeti az Erste Csoportot Andreas Treichl, aki saját bevallása szerint azért pár dolgot másképp csinálna, ha visszamehetne az időben. A Financial Times cikkében a bankvezér elmondja: mindenki tudta, hogy a svájci frank hitelezés rossz dolog, amikor pedig a frontosításra került a sor, Orbán Viktor kihasználta a bankok törékeny helyzetét.

Az Andreas Treichlről írt cikk érdekesebb részei: Visszanézve a múltra, a bankvezér elárulta, már számos alkalommal ki kellett volna rúgni, ahogyan ő fogalmaz: "alaposan elcsesztem pár dolgot, olyan nézeteket vallottam, amelyek utólag hibásnak bizonyultak". Az egyik ilyen hiba, hogy nem látta meg elég hamar az amerikai jelzálogpiacon kibontakozott problémákat 10 évvel ezelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés