Előfizetői tartalom

Erste-vezér: nem érdekel minket a Budapest Bank

Huszák Dániel, Bécs
Terjeszkedésen gondolkozik az Erste Group, mivel nagyon optimistán tekintenek Közép- és Kelet-Európa jövőjére, azt viszont nem árulta el Andreas Treichl, a bankcsoport vezérigazgatója, hogy pontosan milyen piacok, milyen szolgáltatások jöhetnek szóba. Annyit elárult a Portfolio kérdésére a társaság bécsi sajtótájékoztatóján, hogy a Budapest Bank megvétele nem érdekli őket. Ezen kívül rengeteget terveznek költeni technológiai fejlesztésre, a George nevű páneurópai befektetési platform terjesztésére és hamarosan bevetnek egy blockchainalapú kereskedelemfinanszírozási platformot is.

A Budapest Bankkal kapcsolatban a KBC-vezér viszont másképp nyilatkozott:Kapcsolódó cikkünk2018.02.23Külföldi nagybank vetett szemet a Budapest BankraKiváló negyedik negyedéves számokat közölt az osztrák Erste Group; 329 millió eurós nettó eredményével 10%-kal jobb eredményt produkált, mint amire az elemzők számítottak. A társaság részvényeinek árfolyama 3,15%-os emelkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés