Esett a KBC nyeresége, de így is sikerült meglepni az elemzőket

2019. május 16. 08:27    
nyomtatás
 
Az elemzői várakozásokat felülmúló, ugyanakkor az egy évvel korábbitól elmaradó adózás utáni eredménnyel és visszaeső bevételekkel zárta az idei első negyedévet a KBC.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az év első három hónapjában 430 millió euró volt a belga pénzügyi csoport adózott eredménye az egy évvel korábbi 556 millió euró után, ami jelentősen meghaladja a Reuters 371 millió eurós elemzői konszenzusát. A nettó kamatbevétel és az összes bevétel nagyjából megfelelt a várakozásoknak.

Az egy évvel korábbi 1,125 milliárd euróról 1,129 milliárd euróra nőttek a nettó kamatbevételek, az alacsony növekedés a vállalati hitelek marzsára nehezedő nyomás, másodsorban az újrabefektetett eszközök alacsony hozamának eredménye, miközben az ügyfélhitelállomány egy év alatt 142,5 milliárd euróról 148,5 milliárd euróra nőtt.

A nem-életbiztosítások eredménye 161 millió euróra (egy évvel korábban 162 millióra), az életbiztosításoké -3 millió euróra (egy éve -7 millióra) rúgott, a nettó díj- és jutalékbevételek 10%-kal 450 millió euróra csökkentek. A KBC teljes nettó bevétele így az egy évvel korábbi 1,912 milliárd euróról 1,862 milliárd euróra csökkent, miközben a működési ráfordítások kis mértékben, 1,291 milliárd euróról 1,296 milliárd euróra nőttek.

Magyarországon a KBC 25 millió eurós nyereséget ért el, Szlovákiában ez 18, Bulgáriában 13 millió euró, Írországban 14 millió euró, az anyaországban, Belgiumban pedig 176 millió euró, míg Csehországban 177 millió euró volt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium