Estek a bevételek, de vártnál így is jobb eredménnyel rukkolt elő a Commerzbank

2018. május 15. 08:56    
nyomtatás
 
Az átszervezési törekvések ellenére is nőttek a Commerzbank költségei, ezzel pedig az adózás előtti eredmény 12%-kal visszaesett az első negyedévben a német banknál, igaz, még így is verte az elemzői várakozásokat. A nettó eredmény viszont 9,2%-kal 250 millió euróra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A bank részvényei a nyitás előtti percekben 1,8% körüli mínuszban állnak.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az elemzők által várt 276 millió eurós adózás előtti eredményt sikerült felülteljesítenie a Commerzbanknak az első negyedévi 289 millió euróval. A bevételek viszont 3,7%-kal 2,3 milliárd euróra estek vissza a tavalyi év azonos időszakához képest, miután az erős hazai verseny mellett az sem tett jót a banknak, hogy az ügyfelek kisebb érdeklődést mutattak a tőkepiaci termékek iránt. Ezen még az sem segített, hogy a bank ügyfélállománya egyébként nőtt.

Estek a bevételek, de vártnál így is jobb eredménnyel rukkolt elő a Commerzbank


A bank nettó eredménye 9,2%-kal 250 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 229 millióról, ehhez nagyban hozzásegített a bankot a kisebb adófizetési kötelezettség. A bank Tier 1-es tőkemutatója 13,3%-ra esett az év végi 14,1%-ról.

A nagybank tájékoztatása szerint a hitelezési veszteségek 77 millió eurót tettek ki az első negyedévben, köszönhetően elsősorban a hajózási hitelek rossz teljesítményének.

A bank részvényei a nyitás előtti percekben 1,8% körüli mínuszban állnak.

Estek a bevételek, de vártnál így is jobb eredménnyel rukkolt elő a Commerzbank
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium