Ezrével zárja be a fiókokat a spanyol nagybank

2019. május 15. 08:34    
nyomtatás
 
A Banco Santander 1150 fiókot zár be és 3700 alkalmazottat bocsát el Spanyolországban, és más országokban is leépítéseket és fiókbezárásokat tervez - jelentette be a bank.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Banco Santander tervei szerint 11 százalékkal csökkenti alkalmazotti létszámát Spanyolországban, mintegy 3700 főt bocsátanak el, 1150 fiókot zárnak be az országban. Leginkább a lakossági banki területet érintik a leépítések, de a központi irodában is lesznek elbocsátások. Március végén 32 366 alkalmazott dolgozott a bank 4366 fiókjában.

A bank alkalmazotti szakszervezete túl magasnak tartja a leépítés mértékét, a bankkal a megszüntetendő munkahelyek számának csökkentéséről tárgyalnak majd.

A bejelentett tervek a bank globális hatékonyságjavító stratégiájának részét képezik, mely keretében évente 1,2 milliárd euróval csökkentenék a bank költségráfordításait. Nagy-Britanniában 140 fiókot zárnak be, Lengyelországban 1400 alkalmazottól válnak meg (ami szintén 11 százalékos leépítésnek felel meg). A bank azért is kényszerül megszorításokra, mert az egyik legalacsonyabb tőkepufferrel rendelkezik a régióban.

Ezrével zárja be a fiókokat  a spanyol nagybank(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium