Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot

2019. április 15. 13:35    
nyomtatás
 
Az elemzők által várt 8,99 milliárd dollárnyi bevétel helyett 8,81 milliárdot ért el az első negyedévben a Goldman Sachs, az egy részvényre jutó nyereség viszont jóval magasabb lett a vártnál. A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényeinek árfolyama enyhe mínuszban tartózkodik.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az elemzői várakozásoktól 2%-kal elmarad a Goldman Sachs 8,81 milliárd dollárt elérő negyedéves bevétele, ami 2018 első negyedévéhez képest több mint 12%-kal marad el. A bank szerint a visszaesés oka, hogy az intézményi ügyfélszolgáltatási, valamint a befektetési és hitelezési üzletág is kisebb nettó bevételt tudott felmutatni. Az egy részvényre jutó nyereség viszont 5,71 dollárt tett ki, ami közel 17%-kal haladja meg a várt 4,89 dollárt, de közel 18%-kal elmarad az egy évvel ezelőtti adatoktól.

Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot


Az amerikai nagybank közleményében kiemelte, hogy
  • a fúziós és felvásárlási piaci aktivitásának köszönhetően a pénzügyi tanácsadási üzletág nettó bevétele 887 millió dollártért el az első negyedévben.
  • A befektetési és hitelezési üzletág 835 milliós bevételt csinált a rekord összegű nettó kamatbevételeknek köszönhetően.
  • Az alapkezelői üzletág kezelt vagyona 57 milliárd dollárral 1,6 ezermilliárd dollárra nőtt.
  • Kitérnek arra is, hogy az első negyedévben 1,56 milliárd dollárt juttattak vissza a befektetőknek, ebből 1,25 milliárdért részvényvisszavásárlást tartottak, 306 milliót pedig osztalékban fizettek ki.

Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot


A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényeinek árfolyama enyhe mínuszban tartózkodik.

Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium