Előfizetői tartalom

Felminősítette a Sberbank Europe-ot a Fitch

Portfolio
A Fitch nemzetközi hitelminősítő intézet ma bejelentette, hogy a Sberbank Europe hosszú távú kibocsátói alapbesorolását (IDR, Issuer Defalult Rating) "BB+"-ról "BBB-"-ra emelte. Ezzel egy időben a Sberbank Europe egyedi életképességi besorolását (VR, Viability Rating) a korábbi "b+"-ról "bb-"-ra javította - derül ki a friss közleményből.

A Sberbank Europe életképességi besorolása felminősítésének fő meghatározó szempontjai az eszközminőség-javulás, a stabil tőkésítési szint, a nagykereskedelmi finanszírozás kisebb mértékű igénybevétele, valamint a jövedelem-megtérülés voltak. A hosszú-távú kibocsátói alapbesorolás felminősítésének oka az anyavállalat, a Sberbank Russia felminősítése (BBB/stabil;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés