Előfizetői tartalom

Feltárultak az MKB titkai - Cáfol az MNB

Portfolio
220 milliárd forint névértékű rossz hitelt adhat át az MKB Bank a hamarosan elinduló szanálási vagyonkezelőnek. A vásárláshoz 10 magyarországi bank adna hitelt a vagyonkezelőnek 10 évre, állami készfizető kezesség mellett - írja saját értesülései alapján a HVG, amely szerint tiltott állami támogatásnak minősítheti a tranzakciót az EU, ha a terveknek megfelelően, piaci érték felett valósul meg. A hetilap cikkére egy olyan közleménnyel reagált az MNB, amely részlegesen cáfolja a HVG állításait.

Az MNB legfrissebb közleményében a HVG mai számában leírtakat cáfolja az alábbiak szerint: A jegybank közleménye szerint nincs szó arról, hogy az Európai Bizottság versenyügyi főigazgatósága kifogást emelt volna a szanálási alap felé értékesítendő rossz hitelportfólió miatt. Az MNB közlése szerint az EU-val jelenleg is folynak a tárgyalások az MKB rossz hiteleinek értékesítéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés