Előfizetői tartalom

Figyelmeztet az EBA: nem készülnek a Brexitre a bankok

Portfolio
A bankrendszer nem készült fel arra az eshetőségre, ha nem születik megállapodás az EU és az unióból kilépő Nagy-Britannia közt - véli az Európai Bankhatóság (EBA). A legfontosabb európai pénzügyi felügyeleti szervezet úgy véli, azonnali cselekvésre van szükség, másképpen a pénzügyi rendszer stabilitása veszélybe kerül. Hozzátették: egyes bankok szándékosan késleltetik a megfelelő lépéseket - írja a CNN Money.

"A megfelelő enyhítő lépések meghozatala időbe telik és azonnali intézkedésre van szükség. A pénzügyi stabilitást nem szabad kockáztatni azért, mert a pénzügyi intézmények a kiadásokat akarják elkerülni"- írják az EBA szakemberei tegnap kiadott közleményükben. A Brexit folyamat lezárultáig már csak 9 hónap van (bár megállapodott az EU és a britek az átállás kitolásáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés