Figyelmeztetett az EKB: kifuthatnak az időből a Londonból költöző bankok

2018. február 7. 16:17    
nyomtatás
 
Kezdenek kifutni az időből a brit bankok, már igényelniük kellett volna az európai licenszet, hogy tovább működhessenek a kontinensen - figyelmeztettek az Európai Központi Bank magasrangú tisztviselői a Financial Times szerint.


A Brexit utáni EU-s működés feltétele a brit bankoknál az, hogy rendelkezzenek működési engedéllyel a régióban.

A költözéshez pedig már be kellett volna adniuk a hatósághoz licenszkérelmüket, de legeslegkésőbb az idei második negyedév végéig mindenképp meg kell ezt tenniük - figyelmeztetett Sabine Lautenschläger, az EKB igazgatósági tagja, a felügyelőbizottság alelnöke.

Lautenschläger felhívta a figyelmet, hogy nem tudják garantálni az átmeneti periódust, így bármilyen forgatókönyvre, akár egy "hard Brexitre" is fel kell készülniük a bankoknak. Ha lesz átmeneti periódus, akkor több idejük maradhat a bankoknak a költözésre, de ehhez is "magas minőségű és hiteles tervekre" lesz szükségük.

Mindössze 8 bank folyamodott eddig formálisan is új eurózónás működési engedélyért, további 4 pedig "tervezi, hogy jelentősen bővíti tevékenységét" a régióban. Nem tolerálja azonban az EKB az angolban "üres kagylónak" hívott jelenséget, amelyben a működés tényleges áthelyezése nélkül, az ekvivalencia szabályokra hagyatkozva tartanánk fenn közvetlen kapcsolatot az eurózóna piacai felé.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium