Előfizetői tartalom

Folyik a betakarítás az OTP-nél

Sokáig úgy tűnt, csak ígéret, hogy az OTP-nél a 2000-es évek közepihez hasonló akvizíciós hullám induljon, 2014-ben azonban megtört a jég, az OTP egy kicsi horvát és román bankot szerzett meg, amiket magyarországi akvizíció, egy nagyobb horvát és egy kisebb szerb bank, majd idén bolgár, albán és szerb pénzintézet követett. A külföldi szerzemények egyre masszívabb profitot termelnek, elkezdődött az aratás.

Felpörgött az akvizíciós gépezetA 2008-as válság után, amikor már kezdett magához térni az európai és a magyar gazdaság, erősödött a konjunktúra, és a bankok is egyre jobb eredményeket szállítottak, sokan kérdezték, mikor folytatja az OTP azt az akvizíciós körutat, amit a 2000-es évek közepén elkezdett, és amivel az OTP regionális tényezővé vált. Akkor léptek be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés