Frankfurtba költöznek a bankok, pedig Párizs hívogatja őket

2018. január 9. 08:53    
nyomtatás
 
Párizzsal ellentétben nem sokat marketingel Frankfurt a Brexit miatt London elhagyását tervező bankok körében - írja a Financial Times. Egyelőre mégis Németországnak áll a zászló.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A német felügyelet, az 1740 bankot felügyelő BaFin magatartását vizsgálva éles kontrasztot lát a brit üzleti napilap a francia hatóságok és a német megközelítés között. Míg Párizs óriási marketingkampánnyal szállt be a londoni székhelyű bankokért folyó versenybe, Frankfurt "csak" a pragmatikus, rugalmas jogi környezet megteremtésével igyekszik jelentősebb pénzügyi központtá válni.

Frankfurt nagy előnye, hogy itt székel az Európai Központi Bank, talán ennek is köszönhető, hogy a Bundesbank bankfelügyeletért felelős igazgatósági tagjával, a BaFinnal szorosan együttműködő Andreas Dombrettel együtt sokan úgy vélik, Németországnak nincs szüksége a bankok aktív elcsábítására: a német szabályozók egyetlen bankok sem hívtak Frankfurtba - mondja.

Ehhez képest Németország lehet a Brexit egyértelmű győztese, már ami az elcsábított bankok számát illeti: 15 globális bankból 7 döntött már úgy, köztük a Citi, a Goldman és a Morgan Santley, hogy alkalmazottai egy részét a német városba költözteti. Ugyanennyit tudott elcsábítani Párizs, Dublin, Luxembourg és Amszterdam együttesen.

Frankfurtba költöznek a bankok, pedig Párizs hívogatja őketElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium