Frankfurtból fúrhatják meg a nagy német bankházasságot

2019. április 11. 17:24    
nyomtatás
 
Kétségei lehetnek az Európai Központi Banknak (EKB) azt illetően, hogy a Commerzbank és a Deutsche Bank összeolvadása után létrejövő hatalmas pénzintézet biztosabb lábakon állna - tudta meg a Bloomberg. Hetek óta pletykálnak a két legnagyobb német bank lehetséges házasságáról, de a jelek szerint még a felügyeletet is meg kell győzniük.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Bloomberg forrása szerint az EKB felügyeleti tanácsának több tagja is megkérdőjelezte az összeolvadás logikáját a testület legutóbbi ülésein. Állítólag attól tartanak, hogy ha engedélyeznék az egyesülést, majd a létrejövő hatalmas bank bajba kerülne, akkor az az EKB hitelességét is megkérdőjelezné.

Egy másik névtelenül nyilatkozó bennfentes szerint ugyan a két bank vezetése hetek óta hivatalosan is tárgyal, de hivatalosan még nem nyújtottak be összeolvadásra vonatkozó tervet az európai jegybanknak.

Ha hivatalosan is kezdeményezik az egybeolvadást, akkor az az EKB bankfelügyeletének eddigi legnagyobb kihívása lehet. Kevesebb mint öt éve jött létre az egységes európai felügyeleti szerv, melynek a mostanihoz hasonlóan komoly ügyletről még nem kellett véleményt mondania.

2019.03.19 08:40 Beint az EKB a Deutsche Banknak és a Commerzbanknak?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium