Előfizetői tartalom

Friss részleteket közölt Orbán a forintosításról és a bankadó jövőjéről

Portfolio
Néhány Magyarországon működő banknak több százmillió eurós tőkeemelést kell végrehajtania azután, hogy lezajlik a bíróságok által tisztességtelennek ítélt banki díjak miatti elszámolás - mondta Orbán Gábor, az NGM államtitkára a Reuters Eastern Europe Investment rendezvényén. Több nagybank is hajtott már végre tőkeemelést a devizahiteles csomag bejelentése óta, ezek összege meghaladta már a 100 milliárd forintot. Az államtitkár a bankadóról és a forintosításról is beszélt.

A parlament múlt héten fogadta el a bankok és ügyfeleik közötti elszámolásról szóló törvényt, amely a tisztességtelennek minősített banki díjak és kamatemelések visszafizetését szabályozza. Az elszámolás következtében a bankokra durván 1000 milliárd forintos teher hárul. Ennek következtében az államtitkár szerint több százmillió eurós tőkeemelés jöhet több Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés