Előfizetői tartalom

Hamarosan gyökeresen megváltozik az, ahogy fizetünk Magyarországon

Portfolio
Már több mint egymilliárd darab pénzforgalmi tranzakciót bonyolítottunk le tavaly Magyarországon, ami még csak szerény előjele annak a számnak, ami azután várható, miután az azonnali fizetési rendszer élesedik 2019-ben. Ennek sikerességéhez azonban a szolgáltatók is kellenek, akiknek az árazását is átszabhatja hamarosan a Magyar Nemzeti Bank - derült ki mindez a jegybank mai sajtótájékoztatóján, mely során szó volt arról is, hogy néz majd ki az azonnali átutalási rendszer.

Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója a 2018-as Fizetési Rendszer Jelentéséből a következő fontosabb információkat osztotta meg: A múlt évben 1 013 214 422 elektronikus pénzforgalmi tranzakciót bonyolítottak le Magyarországon. Öt év alatt az elektronikus tranzakciók száma több mint 72%-kal nőtt, míg a kártyás vásárlások száma 150%-kal. Az átutalások száma 17%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés