Három hely a világon, ahol bankválság fenyeget

2018. március 12. 09:29    
nyomtatás
 
Kínában, Kanadában és Hongkongban a legnagyobb a kockázata egy bankválságnak - állapította meg "korai figyelmeztető indikátorai" segítségével a Nemzetközi Fizetések Bankja, a BIS.


A három piac közös tulajdonsága, hogy mindhárom küzd a magas eladósodottsággal. Kanadának a háztartási hitelkártyák problémaköre és a teljes gazdaság magas eladósodottsága okozhat fejfájást, míg Kínában és Hongkongban a nagy ütemű lakossági hitelfelvétel is kiemelt kockázati tényező a BIS vasárnap megjelent negyedéves tanulmánya szerint.

Kínában magas, sőt nő a hitel/GDP arány, ugyanakkor csökkent az utóbbi időben az eltérése a hosszú távú trendhez képest (a 2016 márciusi csúcson 28,9% volt, 2017 végén már "csak" 16,7%), azt mutatva, hogy sikerült némi eredményt elérnie az államnak a túladósodottság növekedési ütemének mérséklése terén, és közeledik a gazdaság ahhoz a ponthoz, amikor akár a tőkeáttétel csökkenése is megindulhat.

A Bloomberg szerint néhány meglepő eredményt is hozott az elemzés: Olaszország például az indikátorok szerint nincs kockázatos helyzetben annak ellenére, hogy a növekedés lassulása magas nem teljesítő hitelállománnyal párosul.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium