FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Három kínai bankot büntetne Amerika

Portfolio
Három kínai bankot is komoly amerikai büntetés fenyeget, amiért az Észak-Koreára vonatkozó amerikai szankciókat megsértették, majd nem voltak hajlandók együttműködni az USA által kezdeményezett vizsgálattal. Egy az érintett bankok közül elvesztheti hozzáférését az amerikai pénzügyi rendszerhez - értesült a Washington Post.

Bár az amerikai bíróság nem nevezte meg az érintett kínai bankokat, jó eséllyel a Bank of Communicationsről, a China Merchants Bankról és a Shanghai Puding Development Bankról van szó. Ezek közül a Shanghai Pudong Development Bankot veszélyezteti az amerikai pénzügyi rendszerhez való hozzáférés elvesztése. A pénzintézetnek nincs amerikai fiókja, viszont a dollár-tranzakciókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés