Három nagybank is kellemes csalódást okozott csütörtökön

2018. február 8. 21:21    
nyomtatás
 
Ritka reménysugarat villantottak fel a csütörtöki gyorsjelentések az európai bankszektorban - értékelik elemzők a német Commerzbank, az olasz UniCredit és a francia Societe Generale gyorsjelentéséből kirajzolódó összeképet.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A várakozásoknál jobb számokkal lepték meg ma a piacot ma e bankok, köszönhetően az eurózóna erősödő gazdaságának és saját költségcsökkentési erőfeszítéseiknek - hívja fel a figyelmet a Financial Times.

Erős hét volt ez eddig az európai banki gyorsjelentések szempontjából, ugyanakkor minden bank másban jeleskedett a Berenberg szerint. Van, aki a költségcsökkentések termőre fordulásában, más a díjbevételek növelésében. Kicsi a közös metszet.

A Morgan Stanley felhívta a figyelmet: az olasz UniCredit gyakorlatilag az összes fő soron meglepte az elemzőket, bevételei és költségei is jobban alakultak a vártnál Jean-Pierre Mustier vezérigazgató drasztikus szerkezet-átalakítási lépéseinek köszönhetően. A bank egy évtizede nem látott profitot mutatott fel, és jelezte, hogy 32 centtel újrakezdené az osztalékfizetést is.

2018.02.08 10:29 Egy évtizede nem látott nyereség az UniCreditnél

A francia Societe Generale főleg kelet-európai és afrikai érdekeltségei, illetve befektetési banki üzletága jó teljesítményének köszönhetően lepte meg a 300 millió eurós veszteségre számító elemzőket, igaz, 69 millió eurós profitja is mindössze 18%-a az egy évvel korábbinak. A társaság novemberben 15%-os fiókszámcsökkentést és 900 fős franciaországi létszámleépítést előirányzó szándékkal állt elő 2020-ig szóló terveiben.

A Commerzbank is meglepte az elemzőket, pedig a német banknál is csökkent a profit, méghozzá 90 millió euróra. Martin Zielke vezérigazgató azonban az eredmények alapján joggal mondhatta, hogy "jó előrehaladást" sikerült tenniük, miután a bank bevétele újra növekedett, és jó remény van arra, hogy a legrosszabbon túl van a második legnagyobb német hitelintézet.

2018.02.08 08:53 Alaposan meglepte az elemzőket a Commerzbank - Ugrik az árfolyam

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium