Előfizetői tartalom

Holnap jár le a határidő a Széchenyi Bank ügyfeleinek

Portfolio
Rohanhatnak ügyet intézni a bedőlt Széchenyi Bank eddig nem intézkedő károsultjai, a szerdai közlönyben ugyanis kihirdették, hogy aki péntekig, vagyis október 9-ig nem ruházza át az államra a bankkal szembeni követelését, enged betekintést a banktitokként védett, de a kifizetéshez szükséges információkba, az nem kapja meg az államtól a beígért extra kártalanítást. A kifizetés feltétele az is, hogy a betétes lemondjon az állammal szemben minden további követeléséről - írja az Index.

Amikor a Széchenyi Bank jogsértések sorozata után úgy ahogy van összedőlt, a kormány úgy döntött, hogy az Országos Betétvédelmi Alap 30 millió forintos értékhatára fölött is kártalanít, hogy az emberek kedve ne menjen el teljesen az állami bankoktól. Úgy volt, hogy az OBA által nem biztosított betétrész feléig tolnak közpénzt a kártalanításba - írja laptársunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés