IBM-es blockchaint rendszeresít egy hitelszövetkezet

2019. március 12. 08:59    
nyomtatás
 
Együttműködési megállapodást kötött az IBM és a denveri CULedger hitelszövetkezet; az informatikai cég egy blockchainalapú megoldást szállít majd le az új üzleti partnerüknek - számol be a Forbes.

Kereskedés IBM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A két szereplő egy olyan engedélyhez kötött blockchain rendszer használatáról egyezett meg, melynek köszönhetően "új üzleti modelleket tudnak létrehozni és a meglévőket át tudják alakítani a hitelszövetkezetek."

A blockchainrendszerrel a CULedger a tagintézmények ügyfélazonosítási rendszereit javítaná, illetve segítene a jogi megfelelésben is.

A megállapodás megkötésére rövidesen azután került sor, hogy a CULedger belépett az R3 globális blockchain-ökoszisztémába, melyet többek közt az IBM rakott össze. Az R3 Corda blockchainplatformját már körülbelül 200 pénzügyi intézmény, jegybank, felügyeleti szervezet és kereskedelmi konglomerátum használja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium