Előfizetői tartalom

Így játsszák ki egyes bankok az adórendszert

Portfolio
Nem kell félteni az amerikai bankokat, ha arról van szó, hogyan lehet kijátszani a szabályokat, hogy magasabb nyereségre tegyenek szert. Már folyik is a nagyüzem a hedge fundokkal karöltve, mégpedig az osztalék-arbitrázs területén. Eszerint a részvények után jóval magasabb osztalékot tudnak zsebre tenni az alapok, csak a megfelelő adórendszert kell kiválasztani hozzá - írja a Wall Street Journal.

Hogy is néz ki a dolog? A nagy hedge fundok swap-ügyleteken keresztül lépnek kapcsolatba a bankokkal, ezután pedig eladják nekik a portfóliójukban lévő részvényeiket. A tranzakcióba bevont bankok ezeket a részvényeket harmadik országbeli partnerek számára közvetítik ki, ahol nagyon alacsony vagy szinte nulla az osztalékok után fizetendő adó. Ezután a folyamat még egyszerűbb:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés