Előfizetői tartalom

Így védekeznek a bankok a techcégek hódítása ellen

Portfolio
Csak Európában 1400 neobank, fizetési rendszer és fintechcég indult 2005 óta, 2016-ban ezek együttesen 58 milliárd eurónyi bevételre tettek szert, ami a teljes pénzügyi szektor bevételének 6-7%-a. Emellett a techcégek, mint az Amazon és a Facebook is kóstolgatják a pénzügyi szolgáltatásokat. Kínában a Tencent nevű informatikai vállalat már 5500 milliárd dollárnyi fizetést bonyolít le.

A Financial Times összeszedett néhány megoldást, melyekkel a bankok védekezni tudnak a techcégek, neobankok hódítása ellen: Legjobb védekezés a támadás: a fintechek térhódításával szemben számos bank saját digitális, innovációs stratégiát alakított ki, így nemhogy meg tudják őrizni piaci pozíciójukat, de még új ügyfeleket is be tudnak vonzani. Így tett a DBS saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés