Előfizetői tartalom

Indul az MKB eladása

Portfolio
Még meg sem tisztították a bankot rossz hiteleitől, ehhez képest már most megkezdődik az MKB értékesítésének folyamata, legalábbis ezt közölte most az MNB. A Portfolio értesülése szerint - bár az OTP hivatalosan cáfolta - az OTP is érdeklődik az MKB iránt. A jegybank ugyanakkor most is hangsúlyozza, hogy az új tulajdoni szerkezetnek illeszkednie kell az MNB bankszektorra vonatkozó stratégiájához. Ez csökkenti a legnagyobb magyar bank vételi esélyeit, viszont valószínűsíti, hogy magyar kézben marad az MKB.

Az MNB közleményében az alábbit írja: "A Magyar Nemzeti Bank, mint az MKB Bank Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló szanálási hatóság megkezdi a 2014 decemberében indított reorganizációs eljárás keretében a hitelintézet tulajdonosi szerkezetének megváltoztatására indított folyamatot. Az MNB célja hogy a Bank szanálási akciótervében előirányzott menetrend szerint 2015 végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés