Előfizetői tartalom

Ismerős, ugye? - Devizahiteles csomag és bankadó készül a lengyeleknél

Portfolio
Miközben a magyar bankok már talán túl vannak a nehezén, a lengyel bankokra, úgy tűnik, csak most jönnek a cudar idők. A magyarhoz hasonló nagyságrendű bankadót tervez ugyanis bevezetni a Jog és Igazságosság konzervatív lengyel párt, ha megnyeri az őszi választásokat, márpedig nagy esélye van erre. A szintén jobboldali kormány pedig még ma bejelentheti, miként segítik meg a lengyel frankhiteleseket.

2% körüli vagy afeletti esést szenvedtek el a lengyel bankok részvényei a keddi kereskedésben, ami a görög fejlemények mellett azzal is magyarázható, hogy mind a választási győzelemre esélyes ellenzék, mind pedig az ugyancsak választási lázban égő kormány a bankok számára kedvezőtlen híreket közölt: A Jog és Igazságosság miniszterelnök-jelöltje, Beata Sydlo eszközarányosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés