Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: tulajdonosok lettünk az Erstében

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök, Suma Chakrabarti, az EBRD elnöke és Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója átfogó banki megállapodást írt alá hétfőn Budapesten. Orbán Viktor bejelentette, hogy tulajdont szerez az állam az Erste Bankban, és a jövő évtől csökken a bankadó.Fontosabb részletek A magyar állam és az EBRD is 15%-os részesedést szerez az Erste Bank Hungaryben. Andreas Treichl szavai alapján azonban még nem dőlt el, hogy ez tőkeinjekció formájában valósul-e meg. Orbán Viktor szerint még nincs meg a vételár, és a következő hetekben fogják csak átvilágítani a bankot. A bankszektor teljes bankadója jövőre 60 milliárd forinttal csökkenhet a jelenlegi, 144 milliárd forintos szintről. Az Erste jelezte: 550 millió eurós, hároméves hitelprogramot indít Magyarországon őstermelőknek, energiahatékonysági projektekre és a közszféra dolgozóinak. Az EBRD elnöke szerint a megállapodás a befektetői bizalmat és a hitelességet építi.

2015. február 09. 17:07 Megosztás Megtört a jég a magyar bankszektorban - Mindenki nyer ezzel? Az adásvétel során kialkudott ár és az adásvétel tárgyának értéke együttesen szokta meghatározni, melyik fél mekkorát nyer vagy bukik egy tranzakción....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés