Jó hírrel indul a bankok gyorsjelentési szezonja

2018. április 13. 12:55    
nyomtatás
 
A bevétel és a profit szempontjából is jobb eredményeket közölt a piaci várakozásnál a JP Morgan, amely az amerikai nagybankok között elsőként tette közzé percekkel ezelőtt első negyedéves gyorsjelentését. A piacnyitás előtt jelenleg 0,6%-os emelkedést mutat a társaság árfolyama.

Hasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2018 konferenciánkon, regisztráljon most!


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A várakozásokat mérsékelten, 3-4%-kal sikerült felülmúlnia a legnagyobb amerikai banknak, az egy évvel korábbihoz képest azonban nagy dobásnak számít a 11%-os bevétel- és a 44%-os EPS-növekedés. Utóbbiban nagy szerepe van az év végi társaságiadó-csökkentésnek, amelyet Donald Trump adminisztrációja hajtott végre.

Jó hírrel indul a bankok gyorsjelentési szezonja


Ami a negyedéves eredmény részleteit illeti:
  • a főleg lakossági tevékenységet tömörítő consumer & community üzletág bevételei 11,0 milliárd dollárról 12,6 milliárd dollárra növekedtek, ezzel sikerült felülmúlni a várakozásokat,
  • az eszköz- és vagyonkezelésben a korábbi 3,29 milliárd dollárról 3,51 milliárd dollárra emelkedtek a bevételek, szintén felülmúlva a vártat,
  • a döntően céges ügyfeleket kiszolgáló commercial banking területén 2,02 milliárd dollárról 2,17 milliárdra emelkedtek a bevételek, szintén túlszárnyalva a piaci konszenzust,
  • a befektetési banki területen 9,6 milliárd dollárról 10,5 milliárdra nőttek a bevételek az első negyedévben, ezen belül
  • a kereskedési tevékenységben 7%-kal sikerült növelni a bevételeket, ezen belül a részvénykereskedés 25%-kal emelkedett, a kötvény üzletág teljesítménye stagnált.

Jó hírrel indul a bankok gyorsjelentési szezonja


Összességében tehát az látható, hogy az egyes üzletág kiegyensúlyozott növekedést mutattak, így a főbb területeken sikerült a piaci várakozások fölé kerekednie a banknak.

A társaság az adócsökkentésnek és a javuló üzleti környezetnek köszönhetően expanzióban van: nemrég egy 20 milliárd dolláros befektetési programot jelentettek be, aminek részeként 400 új fiókot nyitnak olyan amerikai városokban, ahol eddig nem volt jelent a pénzügyi csoport.

A JP Morgan után hamarosan a Citigroup és a Wells Fargo is közzéteszi számait. Hogy mire érdemes figyelni a bankok gyorsjelentéseiben, arról itt írtunk:
2018.04.13 10:17 Ma beindulnak a banki gyorsjelentések - mire számítsunk?

Jó hírrel indul a bankok gyorsjelentési szezonjaHasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2018 konferenciánkon, regisztráljon most!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium