Előfizetői tartalom

Karnyújtásnyira az egymilliárd eurós profit az OTP-nél

Dőlnek a rekordok az OTP-nél, soha nem ért még el akkora bevételt a bankcsoport, mint az idei harmadik negyedévben, soha nem volt még akkora bevétele a horvát, a szerb és a román banknak, mint most, a profit csúcson van az ukrán, a román és a horvát banknál, rekordszinten a hitelek fedezettsége, és a bankcsoport korrigált profitja is új rekordot ért el, ha nem lett volna 6,8 milliárd forintnyi korrekciós tétel (többek között egy goodwill leírás miatt), akkor a számviteli eredményben is meglett volna az új csúcs, így csak minden idők legmagasabb harmadik negyedéves profitja jött össze, ha nem számoljuk az OTP Garancia eladásával megspékelt 2008 harmadik negyedévet. Összességében nagyon erős az OTP, ha az év végéig minden jól alakul, akkor nem csodálkoznánk, ha a bank elérné idén az egymilliárd eurós profitot, amiről nemrég Csányi Sándor beszélt. Az első 9 havi számok abszolút alátámasztják az elmúlt napok raliját az OTP-részvényekben, és utólag azt is elmondhatjuk, Csányi szingapúri alapja, a Sertorius megint jó időzítéssel vette az OTP-t.

Még lehet regisztrálni a Portfolio következő befektetői klubjára. Jön a nagy magyar részvénypiaci kitekintő!Jobb lett a vártnálNagyon erős negyedéven van túl az OTP, az egy évvel korábbihoz képest a bevételek 12,3 százalékkal 227,7 milliárd forintra emelkedtek, de mivel a működési költségek csak 10 százalékkal nőttek, a működési eredmény 15 százalékkal 105,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés