Előfizetői tartalom

Kenyér helyett hiteltörlesztés - Óriási fájdalom a frank szárnyalása

Portfolio
Látványos feszültséget okoznak a magyar háztartásoknak azok az időszakok, amikor a forint a svájci frankkal szemben gyengül, ilyenkor ugyanis a családoknak a jövedelmükből egyre nagyobb részt kell a hitelek törlesztésére fordítaniuk, így kevesebb marad fogyasztásra. Ez pedig a belső kereslet fékezésén keresztül a gazdasági fellendülésre is jelentősen visszahat - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank által tegnap kiadott inflációs jelentés anyagaiból.

Amint az alábbi ábrán látszik, amikor 2009 első negyedévében a forint átlagosan a 200-as szintig gyengült a svájci frankkal szemben, akkor (igaz kissé szigorúbb kamatkondíciók mellett) nagyot ugrott a lakosság rendelkezésre álló jövedelmén belül a devizaalapú hiteltörlesztésre fordított összeg. A forintkölcsönökkel együtt akkor a lakosság a rendelkezésre álló jövedelmének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés