Előfizetői tartalom

Kész. Vége. A németek már negatív kamatot kapnak bankbetéteikre

Portfolio
Az EKB igazgatósági tanácstagja július végén még azt mondta, nem kell aggódni amiatt, hogy a negatív betéti kamatok miatt az emberek elkezdik kihordani a pénzt a bankokból, mivel a jegybankok még azelőtt leállnak a kamatvágással, hogy idáig fajulnának a dolgok. Bankrohamról valóban nincs még szó, minden esetre a Bloomberg szerint az egyik német bank a 100 ezer euró feletti betéttel rendelkező kisbefektetőknek már mínusz 0,4%-os kamatot kínál.

Az 5767 lakossal rendelkező, Münchentől nem messze fekvő Gmund am Tegernsee vállalati megtakarításokkal foglalkozó bankja, a helyi Raiffeisen, bejelentette, hogy szeptember 1-től a 100 ezer euró feletti betétekre mínusz 0,4%-os kamatot ad a kisbefektetőinek. A német bank igazgatótanácsának tagja elmondta:Vállalati ügyfeleiknél a már egy ideje negatív kamatokkal operálunk, tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés