Előfizetői tartalom

Készül a nagytakarítás: így pucolják ki a magyar bankokat

Idén év végén megkezdheti a bedőlt projekthitelek és ingatlanok megvásárlását a MARK Zrt. a bankoktól - árulta el a Portfolio-nak adott interjújában az MNB által alapított eszközkezelő elnök-vezérigazgatója. Kandrács Csaba szerint nem dolguk mérlegelni, mekkorát buknak vagy éppen nyernek majd a bankok eszközeik eladásán, az EU véleményét azonban figyelembe veszik. Kandrács szerint az MNB csak a kezdő lökést adta meg, a működés már piaci lesz.

Mi lesz a sok bedőlt hitellel?. 2014 májusában jelezte először az MNB, hogy egy "rossz bankot" hoz létre a bedőlt vállalati hitelek bankoktól történő átvételére. Mi az oka, hogy még mindig nem történt tranzakció? Pontosítanék. 2014 májusában a jegybank még csak üzenetet küldött a piacnak, hogy jelentősnek érzékeli a nem teljesítő vállalati hitelek, azon belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés