Előfizetői tartalom

Kétmillió illegális számlát nyitott a bank, 50 milliárdos bírságot fizethet

Portfolio
Az amerikai pénzügyi fogyasztóvédelmi hivatal 185 millió dolláros, átszámítva több mint 50 milliárd forintos pénzbüntetést szabott ki a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú bankjára, a Wells Fargóra. A hatóságok szerint a bank dolgozói kétmillió betéti és hitelkártya-számlát nyitottak az ügyfeleknek, azok tudta nélkül - írja a Financial Times.

Maga az összeg nem olyan nagy, ha azt vesszük, hogy különféle kamatmanipulációs botrányokban milliárd dolláros bírságokkal is találkoznak a bankok, a hírt azonban azért is kapta fel ennyire a sajtó, mivel a Wells Fargo egyike volt azon kevés bankoknak a Wall Streeten, amely eddig megúszta, hogy nagyobb botrányokba keveredjen. 2011 óta nagyjából 5300 dolgozót bocsátottak el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés