Kétszer ennyi tőkére van szüksége a legnagyobb bankoknak - véli az egyik Fed-elnök

2018. január 10. 08:37    
nyomtatás
 
A minneapolisi Fed elnöke, Neel Kashkari, hamarosan elkészül egy tervezettel, melyben azt taglalja, hogy lehetne meggátolni olyan helyzeteket, mint amelyek a 2008-as gazdasági válságot okozták. Az egyik fő javaslata a bankok tőkekövetelményeinek megduplázása lenne - írja a CNBC.


Lényegében meg kell dupláznunk a legnagyobb egy tucat amerikai bank tőkekövetelményeit
- mondta egy kérdezz-felelek eseményen Kashkari.

Hozzátette: tudja, hogy a véleménye nem túl népszerű és sok bankár barátja hátat fordított neki.

Kashkari évek óta támadja a bankokat, amelyek szerinte nem elég biztonságosak, annak ellenére, hogy elképesztő mennyiségű szabályozói terhet kaptak a nyakukba 2008 óta.

A szakember szerint ugyanazokat a szabályokat kellene alkalmazni a bankokra, mint amelyeket a lakossági ügyfelek követnek, akik 20%-os önerővel vásárolhatnak lakást hitelre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium