Előfizetői tartalom

Kiderült, mennyit fizetnek a becsődölt takarék betéteseinek

Portfolio
Összesen közel 23 milliárd forintnyi kártalanítás fizetett az Országos Betétbiztosítási Alap a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet csődje miatt a betéteseknek. A nem biztosított betétállomány 3,7 milliárd forint volt, ezt a részt már nem köteles állni az alap. A kártalanítás gyorsan zajlott, de 2025-re már a jelenleginél is szigorúbb határidőkkel kell dolgozniuk. Ugyanis a bankunió harmadik pillérét jelentő betétbiztosítási rendszerben számos változás lesz.

A csődbe ment Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek összesen 22,9 milliárd forintot fizet az Országos Betétbiztosítási Alap. Közel a betétesek 100 százalékát kártalanították, de például adatrögzítési hibák miatt, nem mindenki kapta meg eddig a pénzét. Az OBA kártalanítási értékhatárát, azaz 100 ezer eurós összeget meghaladó betéteseknek nem fizeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés