Előfizetői tartalom

Kolosszális botrány lehet a devizapiaci trükközésből

Portfolio
Sokmilliárd dolláros bírságokra és perekre számíthatnak azok a nagybankok, amelyek részt vettek a devizapiaci manipulációkban, ha a nemzetközi együttműködés eredményeképpen a hatóságok bizonyítékokat találnak a szabálytalanságokra - írja a Financial Times. A nyomozás azonban évekig eltarthat, ugyanis elképesztő mennyiségű adat vár feldolgozásra.

A devizapiacok esetleges manipulálását vizsgálják több nemzetközi nagybanknál, a nemzeti hatóságok határokon átívelő nyomozást tartanak náluk. Legalább nyolc nemzetközi nagybanknál folyik szabályozói vizsgálat, ezek a Barclays, a Citigroup, a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, az HSBC, a JPMorgan Chase, a Royal Bank of Scotland és a UBS. Az utóbbi bankok ismerték el eddig, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés