Költségvetéstervező startupot támogat a Nordea

2019. július 4. 09:13    
nyomtatás
 
5 millió eurónyi forrást vont be a PFC (Personal Finance Co), egy svéd neobank. A forrásbevonást a Nordea, a régió legnagyobb pénzintézete vezette - írja a TechCrunch.


A tranzakció annak testamentuma, hogy a hagyományos bankok ma már inkább támogatják a fintecheket és stratégiai befektetésként gondolnak rájuk, ahelyett, hogy közvetlenül konkurálni próbálnak velük.

A PFC egyébként még egy apró cég, alig 100 ezer felhasználója van. Az alkalmazásához egy debit kártyát lehet kapcsolni, melynek költéseit egy appon keresztül lehet nyomon követni és költségvetést is lehet vele tervezni. A cég e-money licenccel rendelkezik, akár sok másik fintechcég, banki jogositványa még nincs.

A tőkebevonással a PFC elsősorban újfajta szolgáltatások fejlesztését tervezi elindítani, lesz lehetőség például arra, hogy a felhasználók megosszák barátaikkal a számlákat vagy tartozást egyenlítsenek ki, de hitelt is lehet majd felvenni az appon keresztül.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium