Előfizetői tartalom

Koppannak az életbiztosításon nyerészkedők - Új szabályok jönnek

Portfolio
Betiltaná a PSZÁF az életbiztosítási piacon azt a típusú, ma is élő MLM-értékesítést, amely előírja az értékesítési hálózatba belépők számára biztosítási szerződés megkötését. A javaslat a parlament asztalán van, hamarosan jogszabályi formát nyerhet - ismertették a PSZÁF csütörtöki sajtóbeszélgetésén. A felügyelet számos egyéb módosítást is javasol az életbiztosítások értékesítésében, ezek közül a Teljes Költség Mutató piaci együttműködéssel történő (sávos jellegű) maximálása már előrehaladott állapotban van.

Az MLM nem egyenlő a piramisjátékkal... Az MLM (multi level marketing) egy olyan többszintű értékesítési csatorna, amelyben a felső szinten állók részesülnek az alsóbb szinten állók teljesítményének ellenértékéből. Az MLM alapvetően csak a kereskedelmi haszon szétosztásának sajátos (önmagában nem jó, nem rossz) technikája, személyes kapcsolatra, közvetlen ismeretre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés