Előfizetői tartalom

Lecsapott a magát Közép-Európa legnagyobb privátbankjának hazudó cégre az MNB

Portfolio
Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a König Bank Zrt.-nek, továbbá a Király Arany és Gyémánt Zálogház Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek és piacfelügyeleti eljárást folytat - írja a felügyelet sajtóközleményében. A König Bank magát Közép-Európa legnagyobb privátbankjaként hirdette úgy, hogy még csak engedélye sem volt pénzügyi szolgáltatást végezni.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű König Bank Zrt. (König Bank), illetve a szintén budapesti székhelyű Király Arany és Gyémánt Zálogház Kft. (Király Zálogház) tevékenységének áttekintésére.A König Bankkal szembeni piacfelügyeleti eljárás azt kívánja megállapítani, hogy - az önmagát Közép-Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés