Előfizetői tartalom

Lehet, hogy épp most sikerült elkerülni a következő nagy válságot?

Portfolio
Figyelmeztette Kína kormánya az ország pénzintézeteit, hogy álljanak le a hitelben úszó önkormányzatok finanszírozásával. Az utasítással lényegében páros lábbal rúg bele a kommunista párt abba a hitelezési modellbe, amely eddig az ország növekedését fűtötte - írja a South China Morning Post, viszont lehet, hogy pont ezzel kerül el a világ második legnagyobb gazdasága egy komolyabb hitelválságot.

Az utasítást Kína pénzügyminisztere, Liu Kun adta ki, aki lényegében megparancsolta az állami tulajdonban lévő bankoknak, hogy állítsák le az önkormányzatoknak nyújtott hitelezést, egyedül állampapírokat vásárolhatnak tőlük. Korábban az állami bankok két kézzel öntötték a hiteleket a régiós önkormányzatok és kisebb állami cégek kétes kimenetelű beruházásaiba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés