Lemásolta a tech-forradalmárok legnagyobb találmányát a bankóriás

2018. május 11. 19:56    
nyomtatás
 
A piacra dobott az HSBC egy olyan mobilalkalmazást, melyen keresztül a felhasználó látja a konkurens bankoknál vezetett számláit is. Az újítással a fintechcégekkel akarja felvenni a versenyt a világ egyik legnagyobb pénzintézete - számol be a Reuters.

Kereskedés HSBC-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az olyan fintechcégek, mint az N26, a Raisin vagy a Revolut, azért nőnek rohamosan, mert egy egyszerű platformon keresztül több bank, alapkezelő, biztosító szolgáltatásait is elérhetővé teszik, így az ügyfél lényegében úgy válogathat a bankok közt, mintha például az eBayen rendelne valamit. Úgy tűnik, az HSBC meghallotta az idők szavát.

A hongkongi eredetű brit nagybank egy kétmilliárdos alapból fogja megtámogatni az új applikáció marketingkampányát, elsősorban 13 milliós ügyfélbázisukat célozzák majd meg.

A Connected Money névre hallgató alkalmazáson keresztül 21 bank számlái lesznek elérhetőek, később pedig megtakarítási termékeket is felkínál majd a felhasználó vásárlási szokásai alapján. Bár eleinte csak az HSBC brit ügyfelei érhetik majd el a szolgáltatást, később még olyan felhasználók is használhatják majd, akik nem is HSBC ügyfelek.

Más bankok is elindítják majd a következő hónapokban az aggregátor-alkalmazásaikat, mellyel igazán felhevülhet a fintechekkel való verseny. A legnagyobb európai fintech-aggregátor és digitális bank, a Revolut is alig 2 millió ügyféllel rendelkezik, míg az olyan nagyágyúk, mint a Lloyds 13 ügyféllel rendelkeznek, nem is beszélve arról, hogy a hagyományos játékosoknak sokkal nagyobb tőkéjük van fejleszteni, reklámozni, értékesíteni.

Címlapkép: AFP / Loic Venance

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium