Előfizetői tartalom

Létrehoznák Európa "rossz bankját", a németek ellenkeznek

Portfolio
Az Európai Bankhatóság létre szeretne hozni egy eszközkelőt, amely megvásárolná az eurozóna bankjaitól a közel 1000 milliárd dolláros nem teljesítő hitelállományuk egy részét és az így felszabaduló hitelezési kapacitással pörgetné fel az eurozóna szunnyadó gazdaságát. A tervezettel szemben a németek máris ellenkezésüket fejezték ki.

Az Európai Bankhatóság (EBA) vezetője, Andrea Enria hétfőn előállt egy javaslattal a kontinens több mint 1000 milliárd eurós nem teljesítő hitelállományának kezelésére: szerinte létre kellene hozni adófizetői források bevonásával egy eszközkezelőt, amely felvásárolná a rossz hiteleket az európai bankoktól. Reményei szerint ezzel javulhat a nyeresgéesség és a hitelezőkre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés