Előfizetői tartalom

Magyar banki összejátszás: megszólalt a GVH volt elnöke

Portfolio
Nem bizonyította be a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a Bankárképző és a Magyar Bankszövetség tagjai által 12 éven át működtetett BankAdat megfelelt a kartell kritériumainak, és hogy emiatt jogosan büntette őket 4,015 milliárd forintos bírsággal - vélte az ATV-n Nagy Zoltán, a GVH korábbi elnöke. Szerinte egy kartellnek feltétele, hogy jövőbeni adatokon (pl. üzleti terveken) alapuljon, titkos legyen, és viszonylag kis számú szereplő hozza létre, a BankAdatra azonban egyik sem igaz.

A bírságot január 12-én jelentette be a GVH.Kapcsolódó cikkünk2016.01.12Nagyon durva bírságot kapott a Magyar BankszövetségNagy Zoltán, aki 1998 és 2010 között állt a Gazdasági Versenyhivatal élén, a Friderikusz című műsorban úgy vélte: A kartell fogalma sok mindent lefed a leginkább árképzésben történő összejátszásra létrejövő "gonosz kartellektől" a skála másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés