Előfizetői tartalom

Már egyszerűen bármit megtesznek a pénzért a bajba jutott bankok

Portfolio
Miközben a kínai bankok betétállománya egyre lassabb ütemben növekszik, idén eddig több mint 70 milliárd dollárnyi kötvényt bocsátottak ki. Ez eddig a legnagyobb volumen, amit egy negyedéves időtartam alatt kibocsátottak 1995 óta és már a tavalyi egész éves rekordkibocsátás 40 százaléka - írja a The Wall Street Journal a Dealogic adatait szemlézve.

A kínai bankok betétnövekménye lassabb, mint az adósságállományuké, ezért a pénzintézetek betétarányos adósságállománya, ami azt mutatja, hogy mennyire támaszkodik egy adott pénzintézet hitelre, egyre növekszik. Az ajtó akkor nyílt meg, amikor tavaly Kína eltörölte a 75 százalékos betétarányos adósságállomány-korlátot. Az ország legnagyobb bankjainál ez az arány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés