Már megint a két legnagyobb német bank összeolvadásáról beszélnek

2018. január 10. 10:32    
nyomtatás
 

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Időről időre felmerül, hogy a két legnagyobb német bank, a Deutsche Bank és a Commerzbank egyesül, olyankor rendszerint meglódul a két bank árfolyama. Most újra erről szólnak a hírek, a befektetők ugyanis arra spekulálnak, hogy hamarosan egyesítik a két pénzintézetet. A pletyka alapja az, hogy az amerikai magántőke társaság, a Cerberus a Deutsche Bankban 3, a Commerzbankban 5 százalékos részesedéssel rendelkezik, a célja pedig az lehet, hogy elérje a két bank menedzsmentjénél, hogy egyesítsék a két pénzintézetet. A pletykára az elmúlt napokban ellentétesen mozgott a bankpapírok árfolyama, a Deutsche jellemzően esett, a Commerzbank pedig emelkedett, ma azonban mindkét papír árfolyama emelkedik (DBK +1,9%, CBK +3,3%).

Annak ellenére emelkednek az árfolyamok, hogy a Cerberus vezérigazgatója, Stephen Feinberg a német kormánynak azt mondta, a Cerberus nem érdekelt abban, hogy a két bank egyesüljön. A mai árfolyamemelkedést az okozta, hogy a Citi elkezdett foglalkozni a témával, az elemzőház szerint a deal úgy valósulhatna meg, ha a Deutsche Bank nem csak készpénzt, hanem részvényeket is adna a Commerzbankért. Ha 20-30 százalékos prémiumot fizetne a Commerzbankért, akkor a Deutsche Banknak 0,7-0,75 Deutsche részvényt és részvényenként 5 euró készpénzt kellene fizetnie a Commerzbank papírjaiért.

Hogy egy nagy elemzőház hivatalosan is elemzi a lehetséges forgatókönyveket, megmozgatta az árfolyamokat, ma a Deutcshe és a Commerzbank részvénye vezeti a DAX-ot.

Már megint a két legnagyobb német bank összeolvadásáról beszélnek


Már megint a két legnagyobb német bank összeolvadásáról beszélnekElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium