Előfizetői tartalom

Még ha marad is London az EU-ban, a bankok most már költözni fognak

Portfolio
Nem vonják vissza a több száz milliárd dollár áthelyezéséről és több ezer londoni munkahely elköltöztetéséről szóló terveiket a világ legnagyobb befektetési bankjai akkor sem, ha Nagy-Britannia végül az Európai Unió tagja marad - nyilatkozták vezető banki források a Financial Newsnak. A költöztetés volumene így is csak kis töredéke a pénzügyi szektor londoni méreteinek.

Eddig a legnagyobbak közül legalább nyolc befektetési bank (köztük a Bank of America Merrill Lynch, a Citigroup, a Goldman Sachs, a JP Morgan) jelezte, hogy tevékenységük jelentős részét helyezik át az európai kontinensre attól függetlenül, mi lesz a Brexit kimenetele. A Deutsche Bank 400 milliárd eurónyi, a JP Morgan 200 milliárd eurónyi mérlegtételt szeretne átmozgatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés