Még jó ideig nem lesz népszerű a bitcoin-titok a bankok körében

2018. június 14. 09:03    
nyomtatás
 
A bankok valószínűleg nem fognak a közeljövőben megosztott főkönyvi technológiát használni a határon átnyúló fizetési rendszereik üzemeltetéséhez méretezhetőségi és adatvédelmi problémák miatt - véli David Schwartz, a Ripple vezető kriptográfusa a Reuters beszámolója szerint.


Elismerem, még nem jutottunk el oda
- mondta a blockchain-startup szakembere egy interjúban.

Pedig számos bank jelezte a közelmúltban, hogy dolgozik a nemzetközi átutalási rendszereinek "blockchainesítésén," ami olcsóbbá és gyorsabbá tenné a nemzetközi transzfereket. Ilyen rendszert fejlesztett a Ripple is, xCurrent néven, melyet több bank is tesztelt. Ez egyébként nem megosztott főkönyvi technológiával működik.

A szakember véleménye erős ellenpontot képvisel azzal szemben, amit főnöke, Brad Garlinghouse képvisel, ő ugyanis úgy véli, 2019-re már több tucat bank fogja használni a blockchaint és a megosztott főkönyvi technológiát. Igaz, szerinte az xRapid terjed majd el, ami a Ripple likviditáskezelésre szolgáló szoftvere:
2018.06.06 08:56 2019-re több tucat bank használja majd a blockchaint a Ripple vezére szerint

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium